Vind de zak die u nodig heeft!

Vind de zak die u nodig heeft!

Wij bieden een grote diversiteit aan typen zakken. Het is niet gek dat u zich afvraagt welk type zakje nou geschikt is voor u. In dit blogbericht geven wij een overzicht van de zakken die wij in ons assortiment hebben en geven wij aan waar de zakken voor gebruikt kunnen worden.

 

Blokbodemzakken
De echte stazak. Het kenmerk van deze zak is dat hij een zijvouw heeft en een rechthoekige bodem. Hierdoor staat hij niet alleen perfect, maar kan hij ook gesloten worden aan de bovenzijde met een blokseal. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x diepte x hoogte

Er worden diverse producten in de blokbodemzakken verpakt. Deze staande zak is geschikt voor losse chocolade, holfiguren, staande marsepeinfiguren, maar ook voor noten en zuidvruchten. Het verpakken van luxe artikelen en geschenkpakketten wordt veel gedaan in dit type zak. Voor de grotere formaten zijn er passende kartons beschikbaar.  

 

Diamantzakken
Dit is de meest speciale zak qua uitvoering die wij kunnen leveren op dit moment. De zak heeft een dubbele zijvouw met achterop een lengte seal en aan de onderzijde een bodem seal. De maatvoering wordt aangegeven als diameter x lengte

Door deze dubbele zijvouw is hij bijzonder geschikt voor ronde en ovale producten. U kunt hierbij denken aan flessen, tulbanden, holle figuren, kazen en nog veel meer. De diamantzak wordt veelvuldig gebruikt voor het verpakken van geschenkpakketten, zoals eindejaarsgeschenken. Enkele voorbeelden zijn: koffie en thee / stolzakken / holle figuren. Voor grotere formaten zijn er passende kartons verkrijgbaar. 


Driaperia’s, rondellen en vellen
Losse vellen zijn in diverse formaten beschikbaar. Deze vellen kunnen ook gestanste vormen zijn, zoals rondellen en draperia’s. Voor het beschermen van gebak en taartpunten worden rondellen en draperia’s gebruikt. 


Drielaszak 
Drielaszakken, ook wel pouches genoemd, zijn veelal gemaakt uit hoge barrière materialen. Een kenmerk van deze zak is dat hij vlak is en rondom voorzien is van een brede sealrand: hierdoor zijn de hoge barrière-eigenschappen gewaarborgd. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x hoogte + eventueel klep. Alleen op aanmaak leverbaar.   


Harmonicazakken 
Ook hier zegt het woord het al. Een zak met een zijvouw (harmonica) met achterop een (lengte) seal en aan de onderzijde een bodemseal. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x inslag x lengte

De zak is vooral geschikt voor liggende producten. Voorbeelden hiervan zijn: cakes, koeken, stollen etc. Bovendien leent de harmonicazak zich goed voor vierkante producten. 


Koffiezakken
Koffiezakken zijn harmonicazakken leverbaar met en zonder ventiel. De folie is een samenstelling van diverse kwaliteiten en heeft hoge barrière-eigenschappen. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x inslag x lengte

Dit type zak wordt natuurlijk gebruikt voor het verpakken van koffie, maar het is ook geschikt voor veel andere producten met hoge barrière vereisen, zoals cacaopoeders. 


Theezakken
Een theezak is altijd gemaakt in het model blokbodem. De materiaalsamenstelling is papier, aluminium en polypropyleen. De maatvoering wordt aangeven als breedte x diepte x hoogte. Hij staat niet alleen perfect, maar is ook in een breed scala van kleuren leverbaar. Hij kan gesloten worden met een etiket, een brede clip of een mooie strik. 


Kruisbodemzakken met kartonnen bodemblad
Kruisbodemzakken zijn ook leverbaar voorzien van een zilver kartonnen bodemblad. Hierdoor presenteert het product nog veel mooier en geeft hierdoor een bijzondere uitstraling - dus meerwaarde- aan de inhoud. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x hoogte

Veel producten kunnen verpakt worden in deze zak, zoals: noten, snoep en chocolade, maar ook voor non-food artikelen worden verpakt in deze zak.

 

Microperforatie pakken
Geschikt voor harde bolletjes, maar ook formaten voor pistoletjes en stokbrood zijn uit voorraad leverbaar. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x hoogte + klep en worden op beugel geleverd.

Puntzakken
Voor het verpakken en presenteren van bijvoorbeeld snoep, chocolade, kruidnoten, maar ook geschikt voor non-food artikelen zoals badzout. 

 

Topbag
De top bag is gelijk aan de blokbodemzak. Echter heeft de top bag net even een beetje extra luxe; deze is voorzien van een mooie glanzende folie (60 my) en een kartonnen bodemblad met aan de binnen- en buitenzijde een metallic look. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x diepte x hoogte. 

Deze staande zak is geschikt voor losse chocolade, holfiguren, staande marsepeinfiguren, maar ook voor noten en zuidvruchten. Het verpakken van luxe artikelen en geschenkpakketten wordt veel gedaan in dit type zak. Voor de grotere formaten zijn er passende kartons beschikbaar. Trekkoordzakken
Een microperforatiezak, maar dan uitgevoerd met een trekkoord om de zak af te sluiten. Geschikt voor harde bolletjes, pistolets en stokbrood.


Vlakke zakken
Het woord zegt het weer: geheel vlakke zak met achterop een (lengte) seal en aan de onderzijde en bodemseal. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x hoogte. Deze zak wordt gebruikt voor liggende producten met een kleine hoogte. Denk bijvoorbeeld speculaasbrokken. 


Zijlaszakken (ook met klep)
Zijlaszakken hebben wij op voorraad. Dit met en zonder klep en/of kleefstrook op de klep. De maatvoering wordt aangegeven als breedte x hoogte + eventueel klep. Zijlaszakken kunnen wij ook voor u aanmaken (eventueel met bodemvouw) vanaf 10.000 stuks per formaat.

Deze zak wordt ook gebruikt voor liggende producten met een kleine hoogte. Denk bijvoorbeeld speculaasbrokken. 

Terug naar blog